Trip advisor img
Bravo!

Jelovnik inspiriran okusima jeseni

listopad 3, 2019

Ne kaže se bez razloga da je jesen najraskošnije doba – prekrasne boje, savršeno uravnotežene, tekstura lišća koje pucketa pod laganim korakom, kao i miris kestena, kiša i prvih jutarnjih hladnoća – jesen svakako ima svoje čari, no to se nikako ne odnosi samo na prirodu! Jesen je prisutna i u svakom kutku gastronomije gdje vladaju jednako raskošni atributi!

Restoran Bookeria, svakako se prilagodio godišnjem dobu u kojem se nalazi, a upravo njime je inspiriran i raskošan jelovnik! Okusi jeseni savršeno se uravnotežuju s jesenskom idilom koja zavede čim kročite izvan Vašega doma! Riječ je o special edition meniju koji je kreiran upravo s naglaskom na jesensku raskoš – razna hladna i topla predjela koja svojim aromama komplementiraju jesenskim danima, neodoljiva glavna jela koja naglasak svakako stavljaju na uravnoteženje ljepote prirode i gastronomije, kao i razni deserti koji zaslađuju sve već kušane okuse – svemu navedenome, zajednička je nota jesenske raskoši u okusu, bojama, teksturi i mirisu. Mesni ili riblji sljedovi – filet orade ili brancina, tuna pistacio, pileća prsa i otkošteni pileći zabatak,  rižoto – glavna su jela koja svakako nadopunjuju već kušane okuse predjela poput tartara od jadranske skuše, istarske plate, juhe od kestena sa svježim tartufima i kapesante, ili možda raviola s mesom kozica i škampom. Navedeni menu kreiran je s pažnjom na uravnoteženje okusa i aroma, kao i povezivanjem nijansa između predjela i glavnog jela. Naravno, i deserti su jednako raskošni – crumble od jabuka i šljiva, crème brûlée od kestena i čoko souffle.

Ovaj special edition menu u potpunosti je inspiriran okusima jeseni, kao i veličanju njezine raskoši zbog koje se nerijetko naziva najljepšim godišnjim dobom! Kako biste se upustili u prave jesenske gastronomske avanture, uputite se u restoran Bookeria gdje Vas čeka uistinu poseban menu kojim ćete upoznati svu raskoš jeseni!