Trip advisor img
Bravo!

Carpaccio od hobotnice – jedinstvena, ukusna i zdrava delicija

rujan 5, 2019

Morski plodovi, jedinstvene su namirnice ne samo ljetne kuhinje, već i tijekom cijele godine, koje svojim aromatičnim okusom uistinu predstavljaju kraljevsku kuhinju pravih gurmana i njihovih nepca. Razne vrste plodova – od kojih se svaki razlikuje možda tek pokojom nijansom ili čak cijelom paletom novih okusa – čine temelje brojnih restorana koji se svakako mogu pohvaliti zavidnim brojem ribljih recepata. Upravo jedan od njih jest restoran Bookeria u Rovinju.

Mnoštvo ribljih sljedova nastaje pod stručnim rukama chefova ovoga restorana, a jedan od specijaliteta jest svakako i carpaccio od hobotnice! Carpaccio je poznati način pripreme raznih delicija i specijaliteta koji tradicionalno dolazi iz Italije i odnosi se na namirnice poput ribe ili mesa koje se poslužuju sirove. Od ribljih jela, upravo carpaccio od hobotnice predstavlja pravi specijalitet mediteranske kuhinje!

Hobotnica, malo limunova soka, soli i papra, kao i neizostavno maslinovo ulje – tek pokoji dodatni sastojak i začin, dovoljni su da naglase sve nijanse ove delicije čije će Vas sočne i ukusne arome u potpunosti zavesti! Svježina i kvaliteta namirnica su, naravno, na prvome mjestu, a upravo navedeno čini temelje ovog ukusnog specijaliteta!

Restoran Bookeria vodi se idejom kreiranja tradicionalnih jela na moderan i jedinstven način – upravo to predstavlja njihov recept za carpaccio od hobotnice! Jedinstveno i ukusno, ali i zdravo jelo, predstavlja ovu morsku kraljevsku kuhinju kojoj rijetko tko može odoljeti! Okusi ovoga specijaliteta pripremljeni su tako da budu posebno istaknute sve nijanse i da uistinu predstavljaju morske dubine najukusnijih plodova!