Trip advisor img
Bravo!

Vrhunska vina pokraj Vašeg tanjura

lipanj 28, 2019

Restoran Bookeria, nezaobilazno mjesto za sve ljubitelje vrhunskih kulinarskih specijaliteta istarske kuhinje, donosi Vam bogatu vinsku listu sastavljenu od najboljih etiketa domaćih istarskih vina.

Osim crnih i bijelih vina, pronaći će se i primjerci desertnih, poluslatkih, rose i pjenušavih vina. Primjerice, tradicionalno bijelo vino Malvazija istarska najbolje će se sljubiti s bijelom ribom i mesom, a tu su i svjetski poznate sorte Chardonnay i Sauvignon koje će također odlično ići uz bijelo meso ali i razne tjestenine koje možete pronaći na bogatom meniju restorana Bookeria. Ukoliko pak više volite crna vina, Cabernet Sauvignon i Merlot su pravi odabir za Vas. Cabernet Sauvignon, vino koje se izvorno iz Francuske proširilo po svim krajevima svijeta, punog, suhog okusa s aromatičnim notama crnog ribiza odlično će se uklopiti uz jača jela od divljači, tamnog mesa, gljiva ili lasagna. U odabiru nećete pogriješiti ni ako se odlučite za Teran, tradicionalnu istarsku sortu, svježeg i trpkog okusa, ali i jednu egzotičnu etiketu sa Srednjeg istoka – Syrah, savršenu kombinaciju za jela s roštilja. Pjenušava i rose vina najbolje su osvježenje za vruće ljetne noći, a poluslatki Muškat Momjanski, još jedna tradicionalna istarska sorta idealna je za lagane deserte poput torte od jabuka i savijača raznih voćnih okusa.

U urbanom ambijentu Rovinja, pronađite mjesto za predah i okusite najbolje okuse istarskih domaćih specijaliteta uz čašu vrhunskog vina, koje će ostaviti nezaboravan trag na Vašim nepcima.