Trip advisor img
Bravo!

Tuna Libre i ravioli s kapešantama – savršenstvo morskih okusa u svakom zalogaju

lipanj 5, 2018

Kako bismo ovdje u restoranu Bookeria svojim gostima pružili uistinu nezaboravna gurmanska iskustva, stalno tražimo nove načine i eksperimentiramo s raznim receptima kako bismo zadovoljili baš svačije ukuse. Na našem meniju tako ćete pronaći sočne mesne zalogaje, domaće tjestenine, razna vegetarijanska jela, ali i brojne riblje specijalitete i delicije od morskih plodova pripremljene na jedan kreativan i jedinstven način. Za vas smo izdvojili toplo predjelo – raviole s kapešantima i glavno jelo – Tuna Libre, koji će vas zasigurno impresionirati, kako vizualno, tako i na tanjuru.

Jakobove kapice, odnosno kapešante, ubrajaju se među najcjenjenije vrste školjkaša u Jadranskom moru, a u kombinaciji s ručno rađenim domaćim raviolima predstavljaju jedan kreativan spoj tradicionalne i moderne mediteranske kuhinje. S druge pak strane, Tuna Libre netipična je kombinacija ukusnog pečenog mesa tune mariniranog u u Havana Especial rumu i ružmarinu kojeg poslužujemo uz zavodljivu avokado kremu, kapari i sotirane rajčice. Ljubitelji morskih specijaliteta zasigurno znaju koliko je svježina namirnica bitna za kvalitetu okusa i autentičnost aroma, stoga ovdje u restoranu Bookeria riblje specijalitete pripremamo od uvijek svježe ribe i morskih plodova koji u našu kuhinju dolaze izravno iz dubina Jadrana.

Otkrijte i vi čari neodoljive mediteranske kuhinje uz specijalitete i delicije restorana Bookeria. Posjetite nas na poznatoj adresi u Rovinju i priuštite si gastro doživljaj kojeg ćete i vi i vaša osjetila još dugo pamtiti.