Trip advisor img
Bravo!

Restoran Вookeria – sinonim za dobru knjigu i ukusne zalogaje

travanj 17, 2018

Nekada najveća obiteljska knjižara u Istri, smještena u samom srcu Rovinja, danas je dijelom poznati restoran Bookeria koji spaja strast obitelji Čehić, s jedne strane prema knjizi, a s druge prema gastro užicima po kojima je ovaj istarski kraj nadaleko poznat. Ovdje ne samo da možete uživati u vrhunskim gurmanskim zalogajima, nego se i družiti uz dobre knjige od kojih će svatko pronaći nešto po svom ukusu, baš kao i na našem bogatom meniju.

 

Chef kuhinje, koji je svoje kulinarske vještine brusio i pod mentorstvom planetarno poznatog kuhara Jamieja Olivera, za vas i vaše društvo pripremit će neodoljive specijalitete koji će zasigurno zadovoljiti apetite čak i onih istinskih gurmana i ljubitelja dobre hrane. Kuhinja otvorenog tipa gdje u svakom trenutku možete pratiti kreiranje vašeg jela i pripremu tanjura, zdrava mediteranska prehrana temeljena tradicionalnim recepturama, bezglutenska jela te inzistiranje na kvaliteti namirnica poput divlje ribe koja dolazi izravno iz dubina Jadrana, mesa iz domaćih mesnica i special kave od domaćeg proizvođača, samo su neki od razloga zbog kojih se gosti uvijek rado vraćaju u Bookeriu.

 

Bookeria nije samo restoran, već lokacija koja na jedan poseban način isprepliće kulinarske i književne pravce, otkrivajući tako nove načine uživanja u dobroj hrani i dobroj knjizi. Ako sebi, svojoj obitelji, prijateljima ili poslovnim suradnicima želite priuštiti jedno sasvim drugačije i netipično iskustvo, restoran Bookeria je pravo mjesto za vas.